Jazz orkestar HRT-a i glazba Boba Mintzera

U srijedu 4. studenoga 2020. u 20 sati u dvorani Gorgona zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti (MSU), Jazz orkestar Hrvatske radiotelevizije (HRT) pod vodstvom svoj umjetničkog voditelja Mirona Hausera, nastavlja svoj Jazz ciklus.

Na programu je glazba iz pera Boba Mintzera, američkog saksofonista, aranžera i pedagoga s adresom u Los Angelesu. Svoj je umjetnički doprinos dao na više od 1000 nosača zvuka, napisao je više od 500 aranžmana za big band te više orkestralnih i komornih skladbi od kojih će Jazz orkestar HRT-a pod vodstvom Mirona Hausera predstaviti izbor koji obuhvaća gotovo cijelu njegovu karijeru.

- Nije nam cilj bio staviti saksofon u prvi plan, nego nam je cilj bio izvoditi glazbu Boba Mintzera koji ima svoj stil vođenja jazz orkestra i sviranja. Osobno sam imao priliku četiri puta svirati pod njegovim vodstvo, kao i dosta članova orkestra – Mario Bočić, Miro Kadoić, Luka Žužić, Elvis Penava, Damir Horvat… prvi puta prije 15 godina – otkrio je za emisiju Kod nas doma Miron Hauser.

Mintzer je izvrstan skladatelj, a kako je naglasio Hauser, sad je pravo vrijeme za predstavljanje njegovog rada zagrebačkoj publici.

- Njegova je glazba 'televizijska'… funk koji ima elemente, naravno, i jazza i latina, jako je 'pitka' i zabavna, a istovremeno je prilično teška za izvođenje. Tako da nam je pravi izazov – kazao je Hauser.

Ograničeni broj ulaznica u prodaji je na ulaznice.hr te dva sata prije početka koncerta u Muzeju suvremene umjetnosti. Preporučuje se raniji dolazak (19.30) zbog provođenja epidemioloških mjera.

Oni koji ne dođu do željene ulaznice koncert mogu pratiti u izravnom radijskom prijenosu na Trećem programu Hrvatskog radija (HRT - HR3).