Meštrović & Expresto uz Tamburaški orkestra HRT-a na prisavskoj pozornici

U srijedu, 15. srpnja ljetnu pozornicu s južne strane zgrade Hrvatske radiotelevizije (HRT) zauzet će ponovo Tamburaški orkestar HRT-a koji će pod vodstvom svog šefa dirigenta, Siniše Leopolda ugostiti Mateja Meštrovića i njegov sastav Expresto.

Zbog pogoršane epidemiološke situacije HRT je morao ograničiti publiku na sudionike snimanja. Sam proizvodni proces uključuje oko stotinu ljudi među kojima su gosti emisije koja se snima u studiju na otvorenom, glazbeni izvođači na koncertu te ekipa radijskih i televizijskih profesionalaca. Nužno je provoditi najveće mjere opreza kako se funkcioniranje kompleksnog sustava kakav je HRT s projektima u čijoj realizaciji sudjeluje velik broj osoba ne bi doveo u pitanje. Ostavljena je otvorena mogućnost da se odluka o ograničenju posjetitelja promijeni u skladu sa zdravstvenom situacijom pa gledateljima preporučujemo da prate Facebook stranicu orkestra na kojoj će se promptno objavljivati najnovije vijesti.

Koncert će se održati smo uz goste, no izravni prijenos i uvodne emisije Glazbene obitelji urednice Lejdi Oreb i koncerta, moći će se pratiti na Trećem programu HTV-a od 20.15, a koncert od 21 i na valovima Radio Sljemena.

Suradnja sastava Meštrović & Expresto i Tamburaškog orkestra HRT-a pod vodstvom maestra Siniše Leopolda nastavlja se i na ljetnoj pozornici HRT-a sa Sunčane strane Prisavlja. Sastav utemeljen 2009., prvi je koncert održao na Festivalu hrvatske glazbe u Beču u studenom 2009. i od tada neumorno nastupa po Hrvatskoj i inozemstvu, uključujući Japan i Kinu. S Tamburaškim orkestrom HRT-a prvi se put udružio na spektakularnom koncertu kojim je otvorena protekla sezona ciklusa U ozračju tambure  u Studiju Zvonimir Bajsić na HRT-u. Tada su pijanist i skladatelj Matej Meštrović te pijanistica Kristina Bjelopavlović Cesar i udaraljkaš Borna Šercar obilježili desetu obljetnicu svojega zajedničkog djelovanja.

Novi koncert na Sunčanoj strani Prisavlja donosi još jedan poseban glazbeni doživljaj: spoj etna i klasike u obradama popularnih opernih, baletnih, simfonijskih, ali i originalnih skladbi. Pogledajte što su o koncertu za Dobro jutro, Hrvatska rekli maestro Leopold i Matej Meštrović: