Tamburaški orkestar HRT-a uz goste otvorio 'Ljeto na Bundeku'

Tamburaški orkestar Hrvatske radiotelevizije (HRT) pod vodstvom svog šefa dirigenta Siniše Leopolda, uz goste, sopranisticu Barbaru Suhodolčan i Kvartet Gubec programom sa 'zagrebačkim štihom' otvorio je Ljeto na Bundeku.

Vedrina, duhovitost i zabavljački duh Kvarteta Gubec, uz sviračko umijeće Tamburaškog orkestra HRT-a, kojima se kao gošća pridružila sopranistica Barbara Suhodolčan, odabranim programom pod vodstvom maestra Siniše Leopolda, posvećen starom Zagrebu i hrvatskom 'kaj', kod publike, koja je uz sve preporučene epidemiološke mjere, ispunila gledalište oživjeli su slatke uspomene, potaknuti nostalgiju i razgalili sve koji su odlučili večernje osvježenje i zabavu potražiti na zagrebačkom Bundeku.


                                                                  Kvartet Gubec i Barbara Suhodolčan

Tamburaški orkestar HRT-a i Kvartet Gubec njeguju skladnu i dugogodišnju suradnju koja se temelji na zajedničkoj privrženosti narodnoj ostavštini, prije svega kajkavskoj baštini, popevki i običajima sjeverozapadne Hrvatske. Skladbama Zagreb, Zagreb, Hej, haj Zagrepčanci smo mi, Lepi ti je Zagreb grad, Gračanska polka, Moj Zagreb, tak imam te rad, Zagrebačka promenada i mnogim drugima, te pjesmama iz omiljenog, po mnogim najboljeg hrvatskog filma, Tko pjeva zlo ne misli Ja ljubim (hvala ti srce) i Noćas, u interpretaciji Barbare Suhodolčan, glazbenici su oduševili publiku koja je mnoge od izvedenih pjesme pjevala s izvođačima uglas. Na kraju su sve svi razišli pjevušeći s osmijeh na usnama i komentarima 'koji je to provod bio nakon četiri mjeseca pauze'.Tamburaški orkestar HRT-a  sljedeći koncert ima već 15. srpnja kada u sklopu HRT-ovog programa Sunčana strana Prisavlja uz Mateja Meštrovića & Expresto priprema jedan poseban glazbeni doživljaj: spoj etna i klasike u obradama popularnih opernih, baletnih, simfonijskih, ali i originalnih skladbi. Uoči koncerta, na ljetnoj pozornici očekuje nas emisija uživo urednice Lejdi Oreb, pod nazivom Glazbene obitelji, a nakon koncerta, na rasporedu je projekcija filma Tko pjeva zlo ne misli (1970.).

Ulaz i na ovaj koncert je slobodan, uz poštivanja svih aktualnih epidemioloških mjera. Izravni prijenos moći će se pratiti na Trećem programu HTV-a.