Rasplesana završnica Glazbe i grada uz Massima i Jazz orkestar HRT-a

Koncertom Massima i Jazz orkestra Hrvatske radiotelevizije (HRT) pod vodstvom umjetničkog voditelja Mirona Hausera, u sjajnoj atmosferi završena je trodnevna manifestacija Glazba i grad koja je otvorila kulturni ljetni program HRT-a – Sunčanu stranu Prisavlja.

Manifestaciju Glazba i grad, kojom su tradicionalno, iz godine u godinu, ansambli HRT-a, na zagrebačkom Trgu kralja Tomislava proslavljali Svjetski dan glazbe i pozdravljali početak ljeta, ove godine, zbog epidemioloških mjera, preselila se na prostor južnog travnjaka HRT-a čime je javni medijski servis otvorio svoja vrata javnosti.

Završnog dana Glazbe i grada, na otvorenoj pozornici odzvanjali su evergrini Franka Sinatre, omiljenog Massimovog pjevača čije pjesme izvodi na koncertima posljednjih 10-ak godina, a posvetio mu je i jedan svoj album – Massimo Sings Sinatra snimljen upravo s Jazz orkestrom HRT-a 2010. godine.

- Bilo je predivno, predivno jer ovo je prvi koncert nakon lockdowna, nakon zatvaranja svih prostora. I jako sam se dobro osjećao na bini. Osjećalo se jednostavno u zraku među bendom da su svi jako radosni radi toga... Nama treba uvijek taj nastup uživo, radi njega živimo i nadajmo se da će biti sve u redu ubuduće, kazao je Massimo za HRT.

Pjesmama Franka Sinatre, mahom u jazz aranžmanima Silvija Glojnarića, Massimo kao da je udahnuo novi život i pokazao da dobra glazbe nikada ne stari i uvijek ima svoje slušatelje. A pristigla publika svih godišta, mnogi bi rekli od 7 do 77, a raspon je bio i veći, na travnjaku HRT-a uživala je u pjesmama I Won't Dance, Come Fly With Me, I've Got You Under My Skin, All of me, I Get a Kick Out of You, Bad Bad Leroy Brown, Big swing face, The Lady is a Tramp, That's Life, New York, New York, Fly Me to the Moon, Strangers in the Night i My Way. Ipak pravo oduševljenje izazvale su Massimove pjesme u aranžmanima za jazz orkestarZar više nema nas, Benzina, Iz jednog pogleda i Stranac u noći  koje je publika ne samo pjevala u glas s Massimom nego je i zaplesala. U koncertu su uživali  jednako i oni koji su zbog strogog poštivanja epidemioloških mjera i ovog puta ostali iza ograde.

Nova ljetna pozornica HRT-a već za dva dana nastavlja s kulturnim programima koju su pripremljeni za cijelo ljeto. Prvi je na redu Zbor HRT-a koji će pod vodstvom mladog, ali već etabliranog dirigenta, Vetona Marevcija izvesti program za potporu Hrvatskom glazbenom zavodu (HGZ) – svom koncertnom prostoru – koji je stradao tijekom zagrebačkog potresa 22. ožujka. HRT za HGZ  moći će se pratiti uživo, uz slobodan ulaz, te u izravnom prijenosu na Trećem programu HR-a i Trećem programu HTV-a, a počinje u 20.30 uvodnom emisijom, u kojoj, na ljetnoj pozornici HRT-a, gostuju predsjednica HGZ-a Romana Matanovac Vučković  i dvojica donatora HGZ-a, arhitekt Roman Šilje i pijanist Petar Klasan. Urednica i voditeljica je Jana Haluza, a redatelj Tvrtko Grgić.