Drugi dan 'Sunčane strane Prisavlja'

Nakon Tamburaškog, na novu ljetnu pozornicu u gradu izašao je i Simfonijski orkestar Hrvatske radiotelevizije (HRT)  i oduševio publiku.

Na svojoj sunčanoj strani zgrade, HRT je, jučerašnjim koncertom tamburaškog orkestra otvorio veliku ljetnu pozornicu i ponudio publici u Zagrebu besplatne programe tijekom ljeta. U utorak je pozornica bila rezervirana za naše Simfoničare i njihove goste.

Za publiku je ovo novo mjesto za kulturne sadržaje, čini se, pun pogodak - pa na Prisavlje pristiže u velikom broju, premda su neki ostali iza ograde jer je broj posjetitelja, zbog strogih epidemioloških mjera, ograničen.

- Izvanredan program, nisam ni znao što će biti... baš sam iznenađen, pozitivno


- Lijepa atmosfera baš ovog koncerta, ovo su izvrsni glazbenici, na otvorenom smo, ugodna je temperatura, lijep je zrak, opušteno je i jako je lijepo otići na koncert nakon dva, tri mjeseca...


- Super, ovako navečer je dobar ugođaj i volim klasičnu glazbu, ionako je slušam puno pa i znam neke od ovih skladbi i jako mi se sviđa.


Samo su neke od pozitivnih reakcija publike koja je bila na južnom travnjaku HRT-a.

Simfoničarima su se pridružili renomirani solisti. Među njima svjetski proslavljen gitarist Petrit Çeku, koji je pred publikom zadnji put nastupio prije pet mjeseci.

- Ovo mi je prvi put da tako dugo nisam imao publiku...  Večeras sam se iskreno veselio publici, da sam ih čak ovog puta iznimno gledao i veselio se njihovom prisustvu. Svima zahvaljujem na dolasku, iskren je bio Petrit.

A u srijedu nastupa Jazz orekstar HRT-a s Massimom. Na repertoaru su Sinatrini i Massimovi hitovi. No tri koncerta naših ansambala tek su uvod u bogato kulturno ljeto na Sunčanoj strani Prisavlja. Ideja za projekt pojavila za vrijeme recentnih kriza.

- HRT kao javni servis ima upravo sve ono što brojne kulturne institucije trenutno nemaju, a to je veliki vanjski prostor na kojem možemo primiti ljude koji će držati razmak, i gdje možemo ponuditi zapravo fantastičan program, ističe Vlatka Kolarović, voditeljica projekta Sunčana strana Prisavlja.


Tijekom ljetnih mjeseci čekaju nas novi nastupi naših ansambala s brojnim gostima, ali i niz pop koncerata. Već u petak, u znak potpore HGZ-u, nastupa naš Zbor, a u subotu Detour, popraćen filmskim projekcijama i okruglim stolom na temu filmskih festivala.


- Uvijek ćemo vezati uz koncerte još neke događaje i dati priliku da se govori o kulturi, o problemima koji muče festivale, dodala je Kolarović.

Sunčana strana Prisavlja publici donosi niz sjajnih izvođača i popratnih sadržaja. Istovremeno, pruža ruku kulturi u doba krize.