Tamburaški orkestar HRT-a uz Bojana, Gabi i Danijelu Pintarić otvorio novu pozornicu u gradu – Sunčanu stranu Prisavlja

Hrvatska radiotelevizija (HRT) pokrenula je veliki ljetni projekt Sunčana strana Prisavlja. Program na novoj ljetnoj pozornici počeo je trodnevnom manifestacijom Glazba i grad, koja se ove godine, umjesto na Trgu kralja Tomislava, održava na Prisavlju. Koncerti su se trebali održati ovog vikend, no odgođeni su zbog vremenskih uvjeta.

Pa su tako prvi koncert sedmog izdanja Glazbe i grada, na novoj otvorenoj pozornici HRT-a, izveli Tamburaški orkestra HRT-a na čelu sa svojim šefom dirigentom Sinišom Leopoldom uz goste – Bojana Jambrošića, Gabi Novak i Danijelu Pintarić te uspješno otvorili projekt Sunčana strana Prisavlja kojom HRT tijekom tri ljetna mjeseca, između 22. lipnja i 20. rujna, otvara javnosti svoj vanjski prostor u kojem će organizirati niz vrhunskih programa uživo – od glazbenih, filmskih do zabavnih večeri...

Publika koja je, na preporučenoj socijalnoj distanci, ispunila južni travnjak HRT-a uživala je u sjajnim izvedbama Kajkavskih bisera – pjesmama s istoimenog, Porinom nagrađenog, nosača zvuka Bojana Jambrošića i Tamburaškog orkestra HRT-a. Publika na travnjaku, ali i ona ispred malih ekrana koja je pratila izravni prijenos, uživala je u skladbama koje su ih odvele u glazbenu šetnju kajkavskim dijelovima Lijepa naše koje je vrlo sugestivno izveo Bojan (Pod starim krovovima, Dobro mi došel prijatel, Suza za zagorske brege, Međimurje zeleno, Hrvatski kraj, Teku dani, teku cajti, Tancaj, tancaj, Mi smo dečki, Dej mi Bože, Kak taubeka dva), Danijela Pintarić (Stiha, stiha povedaj mi mati, Podragaš lasi) i legenda hrvatske šansone Gabi Novak (Šestinske ambrele, Oko jene hiže). Pravo oduševljenje izazvali su dueti Danijele i Bojana (Hajd'mo u Varaždin, iz operete Grofica Marica i Noćas, iz filma Tko pjeva zlo ne misli) te zajednička izvedba Serbus dragi Zagreb grad koja je poneke u publici digla na noge. Bila je to ljetna večer u kojoj su nakon 100 dana stanke na koncertu s publikom jednako uživali i sami glazbenici.

Glazba i grad
nastavlja se na novoj pozornici HRT-a u utorak, 23. lipnja, plesnim  spektaklom Simfonijskog orkestra HRT-a pod vodstvom maestra Tomislava Fačinija uz solite Ivanu Kuljerić Bilić, Petrita Çekua, Leona Košavića i Nataliju Kralj, a trodnevnu svečanost glazbe zatvaraju Massimo i Jazz orkestar HRT-a koji pod vodstvom Mirona Hausera izvode vječne hitove Franka Sinatre.