Klaus Gesing gost Jazz orkestra HRT-a

U srijedu 4. ožujka 2020. gost na koncertu Jazz orkestra HRT-a je Klaus Gesing - njemački multiinstrumentalist, bandelader, skladatelj i svirač soprano saksofona, bas klarineta te razne elektronike.

Klaus Gesing školovao se u rodnom Düsseldorfu i na Kraljevskom glazbenom konzervatoriju u Den Haagu gdje je diplomirao klasični i jazz-saksofon. Trenutno predaje improvizaciju i saksofon na Konzervatoriju Giuseppe Tartini  u Trstu u Italiji.

- Glazba mu je vrlo ritmična s dosta narodnih motiva. Zaista zabavno! – kaže o gostu kojeg je pozvao u Jazz ciklus, umjetnički voditelj Jazz orkestra HRT-a, Miron Huaser.

Gesnig nije prvi puta u Hrvatskoj, no ovo mu je prva suradnja s Jazz orkestrom HRT-a koji ga je dočekao pripremljen za zajedničke probe.   

-  Fantastičan band – rekao je Gesnig nakon prve probe za emisiju Dobra dan, Hrvatska.

Svojim glasom, koncert će uljepšati i Lela Kaplowitz.

- Iznimna mi je čast i veliki izazov. Glazba koji piše Klaus Gesing nije toliko jednostavna. Poliritmična je i jako interesantna. Imam čest pjevati tekstove Norme Winstone s kojima sam se ovom prilikom upoznala… sve u srijedu očekuje jedan divan show – naglasila je Lela.