Zbor HRT-a dio CD-a Ero s onog svijeta, njemačkog nakladnika CPO

Konferencija za medije povodom koncerta Orkestra Minhenskoga radija i Zbora Bavarskoga radija te predstavljanje nosača zvuka 'Ero s onoga svijeta' održat će su u petak, 21. veljače, u predvorju Velike dvorane Lisinski u 14 sati. 

Na koncertu  iz ciklusa Lisinski subotom njemački umjetnici pod vodstvom Ivana Repušića, izvest će remek djelo hrvatske glazbene umjetnosti – Hrvatski glagoljaški rekvijem Igora Kuljerića. Koncert 22. veljače održat će se u spomen na maestra Vladimira Kranjčevića. Na Trećem programu Hrvatskoga radija,  koncert Zbora Bavarskoga radija i Orkestra Minhenskoga radija, pod ravnanjem šefa dirigenta Orkestra Minhenskog radija, Ivana Repušića, koji se održava u sklopu kulturno-umjetničkih programa povodom predsjedanja Hrvatske Vijećem Europske unije, moći će se pratiti u izravnom prijenosu.

Bit će to ujedno i prigoda da se hrvatskoj javnosti predstavi novo spektakularno diskografsko izdanje – nosač zvuka opere Ero s onog svijeta (Ero der Schelm) Jakova Gotovca, u produkciji njemačkog nakladnika CPO. U interpretaciji najizvođenije hrvatske opere uz Orkestar Minhenskog radija, pod ravnanjem maestra Ivana Repušića sudjelovao je i Zbor Hrvatske radiotelevizije (HRT) te istaknuti hrvatski solisti: Valentina Fijačko Kobić kao Đula, Jelena Kordić kao Doma, Ljubomir Puškarić u ulozi Mlinara Sime i Ivica Čikeš kao Gazda Marko, na čelu s Tomislavom Mužekom u naslovnoj ulozi Ere, odnosno Miće. Jeleni Kordić bio je to prvi nastup u ulozi Dome, baš kao i tenoru Tomislavu Mužek u ulozi Ere.
Emocije i oduševljenje na izvedbi "Ere" u Münchenu

Operu su koncertno izveli pod ravnanjem maestra Repušića, Orkestar Minhenskog radija, Zbor HRT-a i hrvatski solisti 19. svibnja 2019. u Prinzregententheateru u Münchenu. Projekt je ostvaren kao suradnja HRT-a i Bavarskog radija, pa se izvedba, upriličena u ciklusu Nedjeljnih koncerata Orkestra Minhenskog radija, mogla pratiti i u izravnom prijenosu na BR Klassik, te je i snimljena za izdanje na CD-u koji je ovih dana objavila njemačka diskografska etiketa CPO, a hrvatskoj javnosti bit će predstavljena ovog petka.