Tamburaški orkestar HRT-a radost Božića donio u KB Sveti Duh

Tamburaški orkestar Hrvatske radiotelevizije (HRT) na čelu s maestrom Sinišom Leopoldom i ove je godine u KB Sveti Duh blagdanskim ozračjem nakratko poremetio svakodnevni ritam najstarije bolnice u Hrvatskoj.Deseti puta svojim su prigodnim programom razveselili pacijente, djelatnike, posjetitelje, ali i susjede bolnice. Tradicija je i da uz Tamburaški orkestar HRT-a na koncertu sudjeluju hrvatski istaknuti glazbeni umjetnici, pa su se ovom prigodom Orkestru pridružili su poznata hrvatska sopranistica Marija Kuhar Šoša i zvijezda domaćih rock opera i mjuzikala Đani Stipaničev.
 

                                                         Marija Kuhar Šoša i Đani Stipaničev

Ideja za predbožićne koncerte u bolnici Sveti Duh potekla je iz neobaveznog razgovora maestra Leopolda i dr. Žarka Rašića, predstojnika Klinike za kirurgiju KB Sveti Duh, a ovogodišnji, 10. koncert u nizu, bila je prigoda da najstarija hrvatska bolnica proslavi svojih 215. godina djelovanja. Prije koncerta sve prisutne pozdravio je ravnatelj prof. dr. sc. Mladen Bušić, a predsjednik Uprave HP-Hrvatska pošta d.d. Ivan Čulo predstavio je prigodnu poštansku marku koju je Hrvatska pošta izdala upravo povodom vrijedne obljetnice KB Sveti Duh. Prije koncerte i izaslanica gradonačelnika Grada Zagreba, dr. Ivana Portolan-Pajić čestitala je je svima vrijednu obljetnicu i pozdravila tradiciju koja već 10 godina uveseljava pacijente, djelatnike i sve koji se zateknu u KB Sveti Duh.

Ove godine osim prisutnih u atriju Svetog Duha u biranim skladbama mogli su uživati i svi gledatelji HRT-a koji je koncert prenosio uživo na svojem Trećem programu.