Skladbe članova Jazz orkestra HRT-a

Jazz orkestar Hrvatske radiotelevizije (HRT) u svojim redovima okuplja ponajbolje hrvatske jazzglazbenike-izvođače koji su gotovo svi do jednog i skladatelji i aranžeri. Orkestar to redovito i ističe, pa svake sezone pripremi koncert skladbi svojih članova.

Sutra, 11. prosinca, u 20 sati u dvorani Gorgona zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti svi koji nabave ulaznicu na vrijeme moći će uživati u novoj glazbi iskusnih jazz glazbenika. Ovim koncertom osim što se obogaćuje repertoar Jazz orkestra HRT-a i jazz stvaralaštvo u Hrvatskoj, predstavljaju se članovi orkestra kao svestrani pojedinci koji njeguju različite i vrlo osobne izričaje te mnoge glazbeničke vještine.

Program predvodi umjetnički voditelj Jazz orkestra HRT-a, Miron Hauser koji se koncertu posebno veseli, otkrio je za emisiju Kod nas doma. - Jer su to dečki koji su tu i sviraju u tom bandu. Ima jako puno vrsnih skladatelja i aranžera. To je bitno za nas jer se možemo razviti u ono što želimo postati.  Šest skladatelja i četiri aranžera osiguravaju raznolik program u kojem će svatko pronaći nešto što mu se sviđa.

Kao skladatelji predstavit će se saksofonist Mario Bočić (Calcination i Candide pour tout le monde), gitarist Elvis Penava (Funny), saksofonist i klarinetist Mihael Györek (Notice) za čije su skladbe aranžmane napravili klavirist Joe Kaplowitz i trombonist Luka Žužić koji se i sami predstavljaju skladbama The Mist (Žužić) i Lucia's Theme (Kaplowitz). Na programu još dvije skladbe saksofonista i flautiste Mire Kadoića Moment Line of Action i Dvanaest godina čekanja.

Prodaja ulaznica na ulaznice.hr i dva sata prije početka koncerta u MSU-u. Izravni prijenos koncert može se pratiti na Trećem programu Hrvatskog radija.