Večeras jazz poslastica u zagrebačkom MSU-u

Večeras u 20 sati u dvoranu Gorgona  zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti stiže kalifornijsko-kostarikanskog trombonist, skladatelj, aranžer i pedagog Luis Bonilla. Uz Jazz orkestar Hrvatske radiotelevizije (HRT) predstavit će svoj glazbeni opus koji u Jazz ciklus  donosi dašak njujorškog jazza s latinoameričkim korijenima.

Luis Bonilla dobro je poznat hrvatskoj jazz-zajednici, gdje redovito gostuje kao izvođač i predavač te njeguje sjajne veze s našim glazbenicima. Na cjelovečernji koncert u s Jazz orkestrom HRT-a predstavit će se kao dirigent, skladatelj i svirač. Bonilla je član njujorškog Vanguard Jazz Orchestra, a u svojoj glazbenoj karijeri surađivao je s Tonyjem Bennettom, McCoyem Tynerom, Dizzyjem Gillespieom, Lesterom Bowiem, Tomom Harrellom i Astrud Gilberto, kao i s glazbenicima drugih žanrova te mnogim big bandovima i sastavima koje je sam vodio. Svoje instrumentalno umijeće i sklonost istraživanju najsloženijih izričaja, Bonilla nesebično dijeli s glazbenicima na pozornici, a njegov jedinstveni šarm animira i kolege i publiku.

U razgovoru za HRT, Bonilla je pohvalio Jazz orkestar HRT-a te najavio da publika večeras može očekivati mnogo originalne glazbe pisane za jazz orkestar, mnogo latino-ritmova s različitih područja Latinske Amerike u fuziji s jazzom, puno improvizacije, puno udaraljki, puno puhača, puno uzbudljive glazbe te puno zabave i široke osmijehe svih na pozornici.  Bonilla se zbog prilike da s dobrim prijateljima dijeli pozornicu uvijek rado vraća u Hrvatsku, u koju zadnjih 10-ak godina dolazi iz Austrije gdje je od 2018. redoviti profesor na odjelu za jazz Sveučilišta u Grazu.

Koncert će se moći pratiti u izravnom prijenosu urednice Darie Hodnik Marinković na Trećem programu Hrvatskog radija, kao i putem HRTi platforme.