Meštrović & Expresto u ozračju tambure

Ove nedjelje, 27. listopada, u 20 sati u Studiju Bajsić Hrvatske radiotelevizije (HRT) u koncertnom ciklusu Tamburaškog orkestra HRT-a U ozračju tambure, gostuje ansambl Meštrović & Expresto.

Sve posjetitelje koncerta očekuje, kako je rekao za emisiju Dobro jutro, Hrvatska Matej Meštrović, umjetnički pokretač i voditelj ansambla, jedan energičan koncert kojim će Matej, Kristina i Borna proslaviti 10 godina djelovanja ansambla.

Ansambl Meštrović & Expresto utemeljen je 2009., a uz umjetničkog pokretača i voditelja, skladatelja i pijanista Mateja Meštrovića čine ga i pijanistica Kristina Bjelopavlović te udaraljkaš i skladatelj Borna Šercar. Prvi koncert održali su na Festivalu hrvatske glazbe u Beču u studenom 2009. i od tada imali mnogobrojne koncerte u Hrvatskoj i gotovo cijelom svijetu, uključujući Japan i Kinu.

Obilježavajući desetu obljetnicu osnutka, koja se poklapa s dvadesetom obljetnicom ciklusa U ozračju tambure, nude poseban glazbeni doživljaj u svečanom ruhu: spoj etna i klasike zajedno s Tamburaškim orkestrom HRT-a. Na programu će se tako naći popularne operne, baletne, simfonijske ali i originalne skladbe skladane za sastave koji će prvi puta održati zajednički cjelovečernji koncert. U 70-ak zajedničkih minuta svi sudionici garantiraju obilje dobre zabave i puno pozitivne energije.  

Ulazak na koncert je slobodan, uz prethodnu najavu na broj 01/634 4969.