Ovacije za Sandovala i Jazz orkestar HRT-a

Sinoć je u punoj velikoj dvorani Vatroslava Lisinskog Jazz orkestar Hrvatske radiotelevizije (HRT) uz jazz legendu Artura Sandovala otvorio svoj Jazz ciklus.

'Na zagrebačkom koncertu publika može očekivati puno zabave!', najavo je Arturo Sandoval uoči koncerta i održao svoje obećanje. Koncert prepun dobre glazbe i još boljih vibracija nikoga od prisutnih nije ostavio ravnodušnim. Sandoval se predstavio u punom svjetlu kao punokrvni glazbenik – skladatelj, trubač, pijanist, pjevač, ali i odličan zabavljač.

Skladbom Groovin’ Hard  Dona Menze, koncert je otvorio Jazz orkestar HRT-a kojim je ravnao novoimenovani umjetnički voditelj Miron Hauser, stvorivši svojom svirkom pravi jazz ugođaj. Uslijedile su Sandovalove skladbe Funky Cha-Cha i Closely Dancing u kojima je pokazao svoje trubačko umijeće, a onda je sve, pa čak i orkestar, iznenadio te sjeo za klavir i odsvirao solo vlastitu skladbu Sureña. Nakon Sandovalovog Mambo Caliente, Jazz orkestar HRT-a je La Fiestom Chicka Coreae još jednom pokazao zašto je Arturo Sandoval došao ponovo u Zagreb, ali ovoga puta bez svojega pratećeg benda. Kako je rekao, vrlo rijetko nastupa bez svog sastava, no kada je vidio i čuo snimke našeg orkestra pristao je doći. Oduševila ga je pripremljenost i kvaliteta svih glazbenika te je čak na koncertu predložio zajedničku europsku turneju…Osim klavirskog trija u skladbi All the Things You Are Jeromea Kerna, u kojemu je naravno Sandoval bio za klavirom, završnicu koncerta posvetio je skladbama svojega uzora, mentora i prijatelja Dizzyja Gilespiea: Woody’n You, Salt Peanuts i A Weekend In Tunisia

Sjajnim izvedbama Arturo Sandoval i Jazz orkestar HRT-a zaradili su prave ovacije na što su odgovorili s dva odlična dodatka dogovorena tog časa na pozorniciBluesom in Bb te fantastičnom izvedbom klasika When The Saints Go Marching In  kojom su prepunu dvoranu dodatno oduševili te su izvođači s pozornice ispraćeni stajaćim ovacijama.   

Koncert se mogao pratiti u izravnom radijskom prijenosu urednice Darie Hodnik Marinković na Trećem programu Hrvatskog radija (HRT - HR3) kao i putem HRTi platforme. Televizijska snimka, urednice Melanije Pović Jagarinec i redatelja Siniše Bulajića, moći pogledati u jednom od nedjeljnih termina emisije Vrijeme je za jazz.


                           Miron Hauser i Arturo Sandoval (Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL)