Ovacije i dugotrajan pljesak za Zbor HRT-a i Tomislava Fačinija

Zbor Hrvatske radiotelevizije (HRT) pod dirigentskom palicom svog šefa-dirigenta i pomoćnika intendantice za glazbeni program Igara maestra Tomislava Fačinija, sinoć, 25. srpnja, oduševio je festivalsku publiku u atriju Kneževa dvora.

Na programu koncerta bila je najljepša ruska liturgijska glazba: Tri zbora  Georgija Svidirova i izbor iz veličanstvenog Cjelonoćnog bdijenja  Sergeja Rahmanjinova. Zbor HRT-a zadnji je put na Dubrovačkim ljetnim igrama i u atriju Kneževa dvora nastupio prije više od deset godina stoga je njihov sinoćnji nastup dočekan s posebnom pozornošću.

U najboljoj formi i sjajnom raspoloženju Zbor je u akustičnom ambijentu Dvora publici podario festivalsku večer za pamćenje. Očarana vrhunskom glasovnom interpretacijom i profinjenim zvukom Zbora HRT-a te istančanim nijansiranjem solista Monike Cerovčec, Nikoline Virgej, Mladena Klepa, Daniele Perose, Franka Klisovića, Stjepana Franetovića i Miloša Gašića, publika je koncert ispratila snažnim dugotrajnim pljeskom koji nije jenjavao, što su glazbenici nagradili dodatkom – Bogorodice djevo  iz Cjelonoćnog bdijenja, stavkom koji se često izvodi i samostalno.