Tamburaška večer za pamćenje u Varaždinu

Proteklog vikenda Tamburaški orkestar Hrvatske radiotelevizije (HRT) pod ravnanjem maestra Siniše Leopolda gostovao je na tradicionalnom godišnjem koncertu Tamburaškog orkestra Centra tradicijsku kulture u Varaždinu. Na programu oba ansambla bile su hrvatske i svjetske uspješnice u obradi za tamburaški orkestar kao i originalne skladbe pisane za ovu vrst ansambla.

Tamburaški orkestar CTK Varaždin već niz godina vrlo uspješno vodi Tibor Bün pod čijim vodstvom redovito nastupa na gotovo svim smotrama te osvaja vrijedne nagrade. Svojim sviranjem su pokazali zašto je tome tako publici koja je dupkom ispunila kazališnu dvoranu Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu. Uz Tamburaški orkestra CTK Varaždin zapjevali su i razgalile publiku mezzosopranistica Sofija Cingula, sopranistica Valentina Geci Koren, Ženski vokalni sastav Lucerne te Đani Stipaničev koji je svakim novim izlaskom na pozornicu oduševljavao sve prisutne.

U drugom djelu koncerta varaždinskoj publici predstavio se Tamburaški orkestar HRT-a pod vodstvom maestra Siniše Leopolda nešto ozbiljnijim programom te se moglo čuti i kako operna arija zvuči u pratnji tamburaša.  Sofija Cingula izvela je tako obradu poznate Habanere  G. Bizeta u obradi S. Glojnarića, a Valentina Geci Koren Puccinijevu O mio babbino caro  u obradi T. Uhlika. Ženski vokalni sastav 'Pajdašice' su s HRT-ovim orkestrom izvele skladbu Siniše Leopolda Lipo ti je kad se kuruz sije, a Đani Stipaničev je svojim izvedbama izmamio i pokoju suzu u ženskom djelu publike.

Nakon zajedničke izvedbe Tihe noći  publika je stajaćim ovacijama zahvalila svim sudionicima na tamburaškoj glazbenoj večeri za pamćenje.